Bakanlık uzatma kararı aldı 6 ay - 6 bin km

Bakanlık uzatma kararı aldı 6 ay - 6 bin km
Ticaret Bakanlığı otomotiv sektöründeki "6 ay-6 bin kilometre" ve "ilan kısıtlaması" uygulamalarını 1 Ocak 2025'e kadar uzattı. Bu düzenlemelerle spekülatif fiyat artışlarını ve stokçuluğu engelleyerek adil ve istikrarlı bir piyasa hedefleniyor. Ayrıca bugüne kadar bu kurallara uymayan otomobil bayileri ve oto galerilere 52 milyon TL ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise 90 milyon TL idari para cezası uygulandı. Şimdi detaylar...

Ticaret Bakanlığı otomotiv sektöründeki "6 ay-6 bin kilometre" ve "ilan kısıtlaması" uygulamalarını 1 Ocak 2025'e kadar uzattı. Bu düzenlemelerle spekülatif fiyat oluşumları ve stokçuluk faaliyetlerini engelleyerek adil ve istikrarlı bir piyasa yapısı hedefleniyor. Temmuz 2024'te hayata geçirilen bu kısıtlamalar sıfır araçların ikinci el piyasasına düşürülerek haksız kazanç sağlanmasının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Söz konusu otomobil yetkili bayileri ve oto galerilere yaklaşık 52 milyon TL ilan kısıtlamasına uymayanlara ise 90 milyon TL idari para cezası verildi. Bu düzenlemeler tüketici mağduriyetlerini azaltarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin araçlara ulaşmasını kolaylaştırdı.

Ticaret Bakanlığı bu kazanımları korumak ve fiyat istikrarını sağlamak için düzenlemeleri 1 Ocak 2025'e kadar uzatma kararı aldı. Yetki belgesi olmadan üç veya daha fazla ikinci el araç satan kişilerin satışları noterler tarafından engellenmeye devam edecek.

Bakanlık tüketiciler ve sektör yetkilileri için adil ve dengeli bir piyasa oluşturma çalışmalarını sürdürecek ve gerekirse ilave tedbirler alacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.