Kirayı elden ödeyenler yandı, büyük cezalar geliyor

Kirayı elden ödeyenler yandı, büyük cezalar geliyor
Son dönemde Gayrimenkul olarak adlandırılan taşınmazların kiralanması ve satışları ile ilgili yapılan güzellerdeki kayıt dışı uygulamaların önüne geçmek için yeni bir uygulama geliyor. Peki kirayı elden ödeyenlere ne gibi cezalar gelecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan tespit işlemleri neticesinde ülkemizde vergi olarak tahsil edilmesi gerekirken kayıt dışı ekonomi tarafından kullanılan maddi kaybın önüne geçmek amacıyla çeşitli düzenlemelere gidilmiştir.

Menkul ve Gayrimenkul malları satılmasını kiralanması gibi çeşitli işlemlerde yapılan usulsüzlüklerin önüne geçmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı Bundan Böyle elden kira ödeyenlere ve kirayı elden kabul edenlere minimum 5000 TL veya kira bedelinin %10'u kadar ceza yazacak.

Menkul ve Gayrimenkul kıymetli malların üzerinden dönen paradan vergi alınamaması sebebiyle söz konusu vergi yükü maalesef çalışan kesimin üzerinden tahsil edilmeye çalışılmaktadır. Konu ile ilgili olarak olarak bahsi geçen düzenleme ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı denetimlerini sıklaştıracak.

Söz konusu usulsüzlüklerin tespit edilmesi için ise en çok kullanılacak olan yöntem vatandaşların yapacakları şikayetlerdir. Söz konusu şikayetleri yapan vatandaşlara kesilen vergi cezasının % 10'u kadar ödül verilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı konuyla ilgili olarak vatandaşların şikayetleri üzerinden ilgili işlemleri yürütebilecektir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER