O borç bir türlü ödenemiyor, faizi maaşları eritiyor

O borç bir türlü ödenemiyor, faizi maaşları eritiyor
Ekonomik göstergeler sebebiyle borçlanan vatandaşların durumunu kötüleştiren ve bir türlü ödenemeyen borç nedir? Söz konusu borç maaşları nasıl eritiyor?

Son zamanlarda artan fiyatlara rağmen belli ihtiyaçlarını ertelemek istemiyorum vatandaşlar Kredi kartlarının limitlerinin yetmediği durumlarda eksi Hesap olarak adlandırılan ek hesaplara yönelmektedir.

Ek hesap adı verilen söz konusu hesaplar çoğu vatandaşın ortalama 100.000 lira civarında borçlanması anlamına gelmektedir. Söz konusu ek hesaplardan ilgili ihtiyaçlarını temin eden kişiler bir süre sonra ilgili hesapların faizleri ile mücadele etmek zorunda kalıyor.

Söz konusu ek hesapların aylık faizi ise %5 civarındadır. %5 civarında faiz ödeyen vatandaş her ay bahsi geçen ek hesaplara 5000 lira yatırmak zorunda kalıyor. Gecikme faizi olarak adlandırılan %5,30 civarındaki faiz ise söz konusu ek hesabın kapatılamaması durumunda tahsil ediliyor.

Bahsi geçen ek hesabın faizinin ödenmemesi durumunda ise vatandaşlara büroları tarafından telefonlar açılıyor haklarında takip başlatılıyor. Bahsi geçen ek hesap tutarlarını ödeyemeyenler için bazı bankaların taksitli ödeme seçenekleri olsa da çoğu banka ilgili seçeneği kullanmıyor.

Bu sebepten dolayı her ay ek hesaplardan kaynaklanan maddi kayıplar meydana geliyor. Faiz indirimine gidilmemesinden dolayı da ilgili ek hesap tutarlarına alan borç hiç azalmadan her ay artarak devam ediyor. Ek hesap borcunu kapatamayan kişilerin kredi puanları ise olumsuz yönde etkilenmektedir.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.