Dünyanın en zararlı gıdaları belli oldu, gıda değil adeta zehir

Dünyanın en zararlı gıdaları belli oldu, gıda değil adeta zehir
Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmalar neticesinde dünyada satılan ve üretilen en zararlı gıdalar listesinin ilk 5'i belli oldu. İşte detaylar...

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırma neticesinde dünyada en fazla ölüme ve hastalığa sebep olan gıdalar belli oldu.

Özellikle hazır gıdaların ve doğal olmayan yollardan üretilen gıdaların listede yer alması dikkat çekti. Dünyadaki kanser hastaları üzerinde yapılan araştırma neticesinde söz konusu hastaların ortak beslenme kültürlerinin %60 aynı olduğu belli oldu.

İşte Dünya'nın En Zararlı 5 Gıdası

İşlenmiş gıdalar

Trans yağlar ve margarin

Kızartılmış besinler

Rafine şeker ve tatlandırıcılar

Konserve gıdalar

Bulyon

Konserve gıdalar

İşin kötüsü söz konusu gıdaların lokantalarda ve hazır gıda satışı yapan yerlerde %80 ihtimalle bulunma ihtimali durumu lise insan sağlığını riske atacak durumların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

Tüm bunların yanında bahsi geçen gıdaların olmadığı ev neredeyse yok denecek kadar azdır. Söz konusu gıdalardan uzak durulması konusunda Dünya Sağlık Örgütü uyarılarda bulunsa da bahsi geçen gıdalara ulaşamam bu kadar yoğun olmasının en temel sebebi ise artan insan nüfusu sebebiyle yaşanan gıda krizi sebep gösteriliyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER