Emekli maaşları ile ilgili üzücü senaryo, ocak ayında emekli maaşları kaç TL olacak

Emekli maaşları ile ilgili üzücü senaryo, ocak ayında emekli maaşları kaç TL olacak
Emekliler temmuz ve ocak ayında maaşlarını zamlı olarak alırlar. Peki söz konusu Ocak ayında emeklilerin zamlı olarak yatacak maaşları kaç TL olacaktır?

Emekliler yılda 2 defa maaşlarına zam alırlar. Söz konusu zamlar temmuz ve Ocak aylarında ödenir.

En son Temmuz ayında zam alan emekliler %25 oranında zamlı maaş almışlardır. Bu kapsamda 10.000 TL olan en düşüj emekli maaşı 12.500 TL'ye yükselmiştir.

Ocak ayında yatacak olan zamlı emekli maaşları ise enflasyon farkı dikkate alınarak hesaplara yatacaktır. Enflasyon farkının finansal otoriteler tarafından %13 civarında gerçekleşeceği düşünüldüğünde suratlarla beraber en düşük emekli maaşının 14.250 TL olması beklenmektedir.

Emeklilerin söz konusu maaşlarla ilgili beklentileri ise en düşük 20.000 TL olması yönündedir. Söz konusu enflasyon artış hızı bu şekilde devam ederse emeklilerin alacağı zamlı tutarların 15.000 TL'nin altında kalması ise en düşük emekli maaşı alacak olan emeklileri üzecektir.

Ancak söz konusu emeklilerin refah Payı adı altında zam almaları durumunda ise ödenecek olan emekli maaşlarının 20.000 TL'ye yükselmesi mümkün olacaktır.

Bu kapsamda ödenecek olan refah payı artışının ise 6.000 TL bandında olması gerekmektedir. Ancak mevcut ekonomik göstergeler söz konusu refah payı zammının yapılacağının bile şüpheli olduğunu göstermektedir.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.