O düzenleme yapılmazsa bazı emeklilerin maaşına zam gelmeyecek

O düzenleme yapılmazsa bazı emeklilerin maaşına zam gelmeyecek
Emeklilerin en çok beklediği düzenlemelerden biri olan Ocak zammı için geriye sayım başladı. Peki hangi düzenleme yapılmazsa hangi emeklilerin maaşına zam gelmeyecek?

Emekli maaşları yılda 2 defa temmuz ve Ocak ayında zam alır. Peki hangi düzenlemenin emekli maaşları için yapılmaması durumunda söz konusu emeklilerin bazılarına maaş zammı yapılmayacak?

Mevcut durumda ekonomik otoriteler tarafından yapılan araştırmalar neticesinde emeklilere Ocak ayında alacakları zam oranı yüzde 14 ve 15 arasında değişeceği düşünülüyor.

Söz konusu uygulamanın en temel sebebi ise kök maaş düzenlemesidir. Emeklilerin en düşük olarak belirlenmiş olan maaşları 12.500 TL olsa bile bazı emeklilerin Mevcut durumda kök maaşları 10.000 liranın altındadır.

Söz konusu kök maaşı 10.000 liranın altında olan emeklilere %15 oranında zam yapılması durumunda, kök maaş üzerinden söz konusu zamlar hesaplandığında 12.500 TL'nin altında kalacak şekilde bir hesap ortaya çıkmaktadır.

Eğer söz konusu düzenleme ile kök maaş uygulamasından vazgeçilmezse birçok emekli Ocak ayında zam almayacak. Söz konusu düzenleme için yasal gereksinimler bulunmaktadır.

Söz konusu yasal düzenleme yapılmadan 12.500 TL alan bir emeklinin Ocak ayında alacağı %15'lik zamla birlikte zamlı maaşı 14375 TL olacaktır.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.