Dolar TL tahminleri açıklandı, Dolar kaç lira olacak?

Dolar TL tahminleri açıklandı, Dolar kaç lira olacak?
Merkez Bankası tarafından yapılan Dolar TL tahminleri açıklandı. Söz konusu duvar tahminleri yıl sonu ve 12 ay sonrası için ayrı ayrı hesaplandı.

Türk lirası ve dolar kuru üzerine yapılan araştırmalar yıl boyu büyük finans şirketleri tarafından devam edecek önemli araştırmalardır.

Söz konusu büyük finans şirketleri tarafından yapılan araştırmalara yabancı kuruluşların yanında yerli finans kuruluşları da destek vermektedir.

Dolar Türk Lirası kuru birçok Hayati durumda olan hammaddenin ve ürünün ithalatı için tek tek alım aracı olan dolar dış piyasada ve iç piyasada çeşitli amaçlar için de ayrıca kullanılmaktadır.

Kim bunların yanında Merkez Bankası tarafından yapılan dolar tahminleri de tüm vatandaşları ilgilendirecek önemli bilgiler içermektedir. Mevcut durumda 34 lira 69 kuruş olan dolar kuru yıl sonunda 36 lira 60 kuruşa yükselecektir.

12 ay sonra ise söz konusu dolar kuru 42 liranın üzerine yükselecektir. Bahsi geçen dolar TL kuru ile ilgili olarak yaşanacak olumsuz gelişmelerin neticesinde dalgalanmaların olabileceği de unutulmamalıdır.

Ancak söz konusu Dolar TL hedefi dikkate alındığında ekonomideki göstergelerin geçtiğimiz bir yıl öncesinden daha iyi duruma geldiği söylenebilir. Söz konusu dolar TL kuru ile ilgili yıl içerisinde tahminler değişebilecektir.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.