ATM’lerde düzen değişiyor! 10 ve 20 TL’lik banknotlar kalkıyor! Yerini 500 ve 1000 TL’lik banknotlar mı alacak?

ATM’lerde düzen değişiyor! 10 ve 20 TL’lik banknotlar kalkıyor! Yerini 500 ve 1000 TL’lik banknotlar mı alacak?
Yüksek enflasyon TL’deki değer kaybını arttırmaya devam ediyor. Hal böyle olunca daha yüksek değerdeki banknotlara ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bununla beraber zincirleme olarak yaşanan bir diğer sorun ise ATM’lerde para kalmaması. Peki 500 ve 1000 TL’lik banknotlar çıkacak mı? ATM’lerde 10 ve 20 TL’lik banknotların olmayacağı doğru mu?

Şu an için en büyük banknot 200 TL. Enflasyonla beraber artan pahalılık en büyük banknotun bile yetersiz kalmasına sebep oluyor. Bu durum ise beraberinde son zamanlarda oldukça sık yaşanan ATM’lerde para kalmamasına sebep oluyor.

Alınan son bilgilere göre tüm bankaların ATM’lerinde artık 10 ve 20 TL’lik banknotlar bulunmayacak. Tüm ATM’ler bundan sonra 50, 100 ve 200 TL’lik banknotlar verecekler.

En büyük banknot olan 200 TL’nin yetersiz kalması 500 TL’lik ve 1000 TL’lik banknotların çıkarılmasını gündeme taşıyor.

Geçtiğimiz günlerde 500 ve 1000 TL’lik banknotların çıkarılması konusunda kendisine soru yöneltilen Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan ihtiyaç olup olmadığının araştırıldığını dile getirmişti.

Merkez Bankası’nın araştırmalarından sonra yeni banknotların yürürlüğe girmesi ve basımına başlanması ön görülüyor.

Öğretmen Meb / Özel Haber

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.