YouTube reklamları kalıcı hale getiriyor, Premium üyelik şart oldu

YouTube reklamları kalıcı hale getiriyor, Premium üyelik şart oldu
Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olarak belirtilen YouTube reklamlarla ilgili yeni bir düzenlemeye gidiyor. Peki o düzenleme nedir?

YouTube dünyanın en büyük video paylaşım platformudur. Artık video paylaşım platformu olmanın ötesinde YouTube aynı zamanda reklam, kazanç kapısı, okul gibi çok çeşitli misyonları yerine getiren önemli bir mecradır.

Söz konusu YouTube üzerinden yayın yaparak ayda milyonlarca lira kazanan youtuberlar yeni bir meslek kolunun oluşmasına da olarak tanımıştır.

Söz konusu YouTube hesapları içerisinde Türkiye'nin de hatır sayılır miktarda izlenen hesapları ve söz konusu YouTube algoritmasına önemli bir katkısı bulunmaktadır.

Bu kapsamda YouTube aynı zamanda iki tip hesap türü ortaya koymuştur. Söz konusu hesaplardan ilki ücretsiz olarak hizmet veren hesaplardır. Bahsi geçen bu hesaplar YouTube tarafından yayınlanan reklamların video gösterimlerini bölge hesaplardır.

Premium Hesap olarak nitelendirilen hesaplar ise reklamsız YouTube kullanma imkanı tanıyan hesaplardır. Tüm bunların yanında söz konusu ücretsiz hesaplara YouTube bundan böyle belli bir saniye sonra reklam atlama hakkı vermeyecektir.

Yapılacak olan yeni düzenleme ile YouTube reklam atlama hakkı vermeyecektir. Bir reklamın ortalama 1,5 dakika sürdüğü düşünülürse ücretsiz youtube kullananlar söz konusu 1,5 dakika boyunca reklamları izlemek zorunda kalacaklardır.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.