2024 KYK burs ücreti ne kadar oldu? Lisans, Yüksek Lisans, Doktora KYK bursu

2024 KYK burs ücreti ne kadar oldu? Lisans, Yüksek Lisans, Doktora KYK bursu
KYK burs kredi ödemeleri ile ilgili araştırmalar başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın KYK burs başvuru ekranı aktif hale getirmesi ile birlikte konunun detayları merak edildi

2024 KPSS lisans, yüksek lisans ve doktora burs kredi ücretleri ne kadar oldu? KYK burs ve kredi başvuru ekranı 8 Ekim tarihinde başvuruya açık hale getirildi. Aktif edilen başvuru ekranı üzerinden dar gelirli ailelerin çocukları üniversite öğrenimleri boyunca burs desteğinden faydalanabilecek.

4 yıl boyunca kesintisiz olarak verilecek destekten ancak şartları karşılayanlar faydalanabilecek. Bakanlık burs veya kredi desteği verirken ailenin maddi durumuna, öğrencinin not ortalamasına, eğitim durumuna bakarak bir değerlendirmede bulunur.

8 Ekim tarihinde başvuruya açılan KYK burs kredi ödemesi 13 Ekim tarihinde sona erecek. Herhangi bir kuruma gitmeye gerek kalmadan online platform üzerinden başvuru yapılabilecek.

KYK Burs/Kredi Ücreti Ne Kadar Oldu?

E-devlet sistemini kullanarak yapılacak başvuruların ardında 2024-2025 eğitim öğretim yılında düzenli olarak ödemeden faydalanalım sağlanabilecek. Geçtiğimiz yıl 1.250 TL olan KYK burs/kredi destek ödemesi bu yıl 2.000 TL'ye yükseldi.

Lisans öğrencileri için 2.000 TL olan KYK bursu yüksek lisans öğrencileri için 4.000 TL, doktora öğrencileri için 6.000 TL oldu. Önümüzdeki yıl itibariyle bu rakamların yeniden güncellenmesi bekleniyor ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.