Halk Eğitim Merkezlerinde Bütçe ve Kota Kısıtlaması! Bakanlık Talimatı Bekleniyor!

Halk Eğitim Merkezlerinde Bütçe ve Kota Kısıtlaması! Bakanlık Talimatı Bekleniyor!
Ağustos ayı itibariyle başlayan halk eğitim merkezlerinde yeni öğretici ve öğrenci alımı süreci kotaya takılmıştı. Kısıtlamanın bir süre daha devam edeceği ve alınacak ikinci bir talimata kadar bursların kapalı tutulacağı bilgisi öğrenildi

Okulların açıldığı 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle bakanlığa bağlı olarak hizmet veren halk eğitim merkezlerinde de hareketlilik başlamıştı. Halk eğitim merkezlerinde ücretli olarak hizmet veren usta öğreticiler bütçe ve kota kısıtlaması nedeniyle kurs açamaz oldu. Bu durum eğiticileri zor durumda bırakırken farklı bir problem daha ortaya çıktı.

Usta öğreticilerin öğretmenlik ücretleri birkaç ay boyunca yatırılmadı. Tüm bu yaşananlar ne zaman sona erecek? sorusu yanıt buldu. Şu an için ücretli usta öğreticiler bütçe ve kota kısıtlaması nedeniyle bazı kursları açamıyor. Kursların açılabilmesi için bakanlıktan gelecek talimatın paylaşılması bekleniyor. Peki bu talimat ne zaman gelir?

Halk Eğitim Merkezleri Ne Zaman Açılacak?

Konuyla ilgili kesin bir şey söylemek mümkün değil. Resmi bir açıklama bulunmuyor ancak öngörüler üzerinden tahmin yürütmek gerekirse; Ocak 2025 tarihine kadar kursların açılmama ihtimali bulunuyor. Konuya bir de diğer eğitimciler gözünden yaklaşalım.

Halk eğitim merkezleri aslında insanlara ücretsiz şekilde meslek edindirme amacı taşıyan bir kurum ve bu kurum tarafından verilecek hizmetlerin devlet ve bakanlık tarafından daha esnek tutulması gerekiyor.

Halka hizmet eden bir kurumun tasarruf tedbirleri kapsamında mağdur edilmesi pekte hoş kabul edilmiyor. Konuya bir de şu açıdan bakmak gerekiyor; geçimini usta öğreticilikle sağlayan usta öğreticiler şu an için mağdur durumda. Buna kısa sürede bir çözüm bulunması gerekiyor. Eğitimcilerin ortak görüşü ise bütçenin kısıtlanabileceği oldukça fazla yer var fakat eğitimden kısıtlama yapılıyor. Bu durumda rahatsız edici olarak görülüyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.