Türkiye'ye bir nobel ödülü daha geldi

Türkiye'ye bir nobel ödülü daha geldi
Dünyanın en önemli bilim ödülleri arasında yer alan Nobel Ödülleri'nin son olarak verileceği kişiler belli oldu. Son olarak ülkemizden Nobel ödülünü kim aldı. İşte detaylar...

Ülkemizin önemli ekonomistlerinden ve iktisatçılarından olan Daron Acemoğlu Nobel Ödülü alan son Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tarihe geçti. Söz konusu Nobel ödülünü ekonomi alanında alan 3 isimden biri olan Daron Acemoğlu ülkemizin önemli şahsiyetleri olarak tarihteki yerini aldı

İktisatçı kimliği ile bilinen Daron Acemoğlu, 1967 yılında İstanbul'da doğdu.

Daron Acemoğlu’nun babası Kevork Acemoğlu, Türkiye’nin tanınmış ticaret hukuku uzmanlarından biridir.

Annesi olan İrma Acemoğlu ise Kadıköy Aramyan Uncuyan Okulu’nun eski müdürlerindendi. İrma Acemoğlu şair ve edebiyatçı kimliğiyle sanat dünyasında tanınan isimlerindedi.

Daron Acemoğlu, Galatasaray Lisesi mezunudur. Liseyi bitirdikten sonra 1989'da İngiltere'deki York Üniversitesi'nde ekonomi alanında lisans derecesi, 1990'da London School of Economics'te matematiksel ekonomi ve ekonometri alanında yüksek lisans derecesi ve 1992'de London School of Economics'te ekonomi alanında doktora derecesi aldı.

Daron Acemoğlu, 1993 yılından beri ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) ekonomi profesörü olarak görev yapıyor.

Özellikle ekonomi alanında Türkiye ve dünyada önemli otoritelerden biri olarak kabul edilen Daron Acemoğlu'nun Türkiye'ye gelerek çalışmalarda bulunması için de çok sayıda üniversite devreye girmiş durumdadır.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.