Kışlıkları çıkarın, O illere kar, yağmur ve sis geliyor

Kışlıkları çıkarın, O illere kar, yağmur ve sis geliyor
17 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ülkemizin Batı kesimlerinde görülecek ani sıcaklık düşüşleri sebebiyle vatandaşların tedbirli olması uyarılarında bulunuldu. Peki söz konusu hava sıcaklıkları hangi illerde düşecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama neticesinde Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava ile karşılaşacak. Söz konusu soğuk hava ve sıcak havanın birbiriyle temas etmesi sonucunda yüksek basınç ve alçak basınç olarak nitelendirilen iki hava dalgasının meydana getireceği hava olayları ile karşı karşıya kalacağız.

Söz konusu hava sıcaklıklarına 10 dereceden fazla düşeceği ülkemizin Batı Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yüksek kesimlerde kar yağışının görülme olasılığı da artacaktır. Bahsi geçen sis ve yağışlı hava ile ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü sürücüleri uyardı. Söz konusu hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler sebebiyle yaşanacak olan hastalık riskine de dikkat çeken uzmanlar hava şartlarına uygun giyinilmesi uyarılarında bulundu.

Konuyla ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü "Doğu Karadeniz'de alçak basınç derinleşiyor. Bu durum, bölgedeki yüksek kesimlerde yoğun kar yağışlarına neden olabilir." dedi. Söz konusu hava olaylarından dolayı özellikle okula giden çocukları olan kişilerin gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılar yapılmaktadır.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.