2024 EKPSS tercih dönemi ne zaman başlayacak?

2024 EKPSS tercih dönemi ne zaman başlayacak?
2024 EKPSS tercih dönemi hangi gün başlayacak? araştırmalar sürüyor. Kamuda engelli kontenjanından faydalanmak isteyenler için tercih kılavuzunun yayınlanacağı işte o tarih

Engelli pozisyonunda kamuda görevli olarak çalışmak isteyenlerin bekleyişi sürüyor. Bu yıl sorunsuz şekilde tamamlanan EKPSS sınavının sonucunda tercihlerin başlaması bekleniyor. Gözler ÖSYM'den gelecek habere çevrildi.

EKPSS Tercihleri Ne Zaman Belli Olacak?

EKPSS'den alınacak puanla birlikte kura yoluyla yapılacak yerleştirme süreci ÖSYM'nin 2024 EKPSS tercih kılavuzunda netleşecek. Resmi duyuru geldiği anda www.osym.gov.tr adresinden sorgulama yapılabilecek.

2024 yılı EKPSS tercih sürecinin Temmuz ayı bitmeden başlaması bekleniyor. 2024 EKPSS tercih başvuruları duyurulduğu anda ais.osym.gov.tr adresinden yapılabilecek. EKPSS taban ve tavan puanları üzerinden yapılacak yerleştirmede ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde farklılıklar yaşanacak.

Tercih kılavuzu yayınlanmadan önce son yapılan atamada istenen taban puanlar aşağıdaki listeden takip edilebilir:

OrtaÖğretim Taban Puanı

Önlisans Taban Puanı

Lisans Taban Puanı

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.