DGS sonuçları nereden öğrenilecek? Tercih süreci ne zaman başlayacak

DGS sonuçları nereden öğrenilecek? Tercih süreci ne zaman başlayacak
30 Haziran tarihinde düzenlenen DGS olarak adlandırılan Dikey Geçiş Sınavı iki yıllık üniversite mezunlarının lisans mezunu olabilmelerini sağlayacak olan söz konu sınav için meraklı bekleyiş sürüyor. Peki DGS ne zaman açıklanacak?

30 Haziran tarihinde düzenlenmiş olan DGS ile ilgili olarak herhangi bir açıklama ÖSYM tarafından yapılmış değil. Bunun yanında ÖSYM sınav sonucu olarak 14 Ağustos'u işaret etmişti. Ancak neredeyse 1 ay geçmiş olmasına rağmen sınav sonucu açıklanmadı.

Adaylar, sınav sonuçlarını büyük bir heyecanla beklerken, ÖSYM'den gelecek her türlü açıklama dikkatle takip ediliyor. ÖSYM yetkilileri, sınav sonuçlarının gecikmesi ile ilgili olarak herhangi bir teknik aksaklık veya başka bir neden olup olmadığı konusunda henüz bir bilgi paylaşmadı. Sınava giren vatandaşlar ise, bu belirsizlik sürecinin bir an önce sona ermesini umuyorlar. Bunun yanında, söz konusu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih ve yerleştirme süreci başlayacak.

Dikey geçiş sınavı sonuçlarının açıklanmasına hemen ardından ise ÖSYM sınav puanların neticesinde öğrencilerin yerleşebilecekleri 4 yıllık lisans programları ile ilgili kontenjanlar açıklanacak. adaylar sınav puanına göre söz konusu kontenjanlara yerleştirilmek üzere aday işlemleri sistemi üzerinden başvuruda bulunacaklar.

Özellikle adayların 2 yıl daha okuyup 4 yıllık lisans diploması sahibi olması gibi bir avantajının bulunması söz konusu sınava giren adayların önemli bir avantajı olarak nitelendirilmektedir. DGS sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden ilan edilecektir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.