KYK yurtları ne zaman açılacak? Resmi Bilgi…

KYK yurtları ne zaman açılacak? Resmi Bilgi…
KYK yurtları hangi gün açılacak belli oldu. Merak edilen gelişme resmi makamlar tarafından duyuruldu. Peki KYK yurtları hangi gün açılıyor? KYK yurt yerleştirme sonuçlarının ardından merak edilen işte KYK yurtlarının açılma tarihleri

KYK yurtları hangi gün açılacak? merak ediliyor. Üniversite kayıt sürecinin tamamlanmış olması ve KYK yerleştirme sonuçlarının belli olmasının ardından KYK yurtları ne zaman açılacak? merak edilmeye başlandı. Üniversiteler açılmadan önce KYK yurtları açılmış olur mu?

Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı bu haberde özellikle il dışında üniversite kazanan öğrenciler KYK yurtlarının açılış tarihlerini yakından takip ediyor. Üniversite ortamını keşfetmeden önce kalacağı yurda yerleşerek çevreyi tanımak ve adapte olmak isteyen öğrenciler için beklenen o açıklama geldi.

Şunu bilmek gerekiyor; KYK yurtlarının açılış tarihleri her ilde farklılık gösterebiliyor. KYK yurtlarının açılma tarihlerinden önce KYK yurt yerleştirme işlemlerinin tamamlanabilmesi için kayıt işlemlerinin yapılmış olması gerekiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren yurtlara başvuruda bulunanlar onay alanlar için kayıt işlemleri bugün sona eriyor. E-devlet üzerinden 7 Eylül saat 23.59'a kadar yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtlarını tamamlaması gerekiyor.

Kayıt işlemleri taahhütname onayı verilerek tamamlandıktan sonra sırada sadece KYK yurtlarının açılma tarihi kalıyor. Kulisten sızan ve edinilen resmi bilgiye göre bu yıl KYK yurtları 16 Eylül tarihinde açılacak.

Meb Öğretmen / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.