Kabine Toplantısı Ne Zaman Haziran'da Mı Temmuz'da Mı 2024?

Kabine Toplantısı Ne Zaman Haziran'da Mı Temmuz'da Mı 2024?
Kabine Toplantısı ne zaman Haziran 2024'te yapılacak mı yoksa Temmuz ayına mı kalacak? Konuları arasında neler yer alacak? 25 Haziran'da Kabine Toplantısı var mı?

Kabine Toplantısı ne zaman Haziran 2024'ün bugünlerinde gündemi en çok meşgul eden konular arasında yer alıyor. Yapılan son Kabine Toplantısı sonrasında Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağı ve Bayram ikramiyelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, millete sesleniş konuşmasında açıklanmıştı.

Yapılacak yeni Kabine Toplantısı konuları arasında sınır ötesi operasyonlar, terörle mücadele ve ekonomik gelişmelerin yer alması bekleniyor. Kurban Bayramı sonrasında yapılması tahmin edilen Kabine Toplantısı ne zaman Haziran 2024'te bir daha yapılacak mı yoksa Temmuz 2024'e mi kalacak?

Kabine Toplantısı Ne Zaman Haziran 2024?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan Kabine Toplantısının Kurban Bayramından sonraki hafta yapılması bekleniyor. Toplantı genellikle Pazartesi ya da Salı günleri yapılıyor. Beklentiye göre yeni toplantı 24 - 25 Haziran 2024 tarihlerinden birinde yapılacak.

Ancak bize göre öyle olmayacak. Çünkü 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü TÜİK tarafından altı aylık enflasyon farkı açıklanacak. Bu durum beraberinde memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağının belirlenmesi gerekliliğini getirecek ki bu da büyük ihtimalle Kabine Toplantısı sırasında olacaktır.

Yani Kabine Toplantısının önümüzdeki hafta değil 3 ya da 4 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılmasını beklemekteyiz. Kabine toplantısının gündeminde memur ve emekli maaşları yer alacak ancak asgari ücret ara zammı yer almayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.