İhtiyaç sahibi ailelere devletten gıda yardımı

İhtiyaç sahibi ailelere devletten gıda yardımı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre ihtiyaç sahibi ailelere yıl boyunca gıda yardımı yapılacak. İşte detaylar...

65 yaş üstü vatandaşlar, engelli vatandaşlar, kronik rahatsızlığı olan hastalar olmak üzere her kesimden vatandaşlarımıza sosyal yardım ödemesi yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elini uzatmaya devam ediyor.

3294 sayılı yasa doğrultusunda sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerle sosyal güvencesi olan fakat hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden, yani bu yıl için 5 BİN 667 Lira dan az olan ailelere gıda yardımı yapılacak.

Şartları sağlayan ihtiyaç sahibi haneler, bağlı oldukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) kimlik belgesiyle bizzat giderek başvuru yapabilecek. SYDV’deki mütevelli heyetinin başvuruları değerlendirmesi sonucunda olumlu sonuçlanması halinde söz konusu gıda yardımından faydalanabilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.