Cumhurbaşkanı imzasıyla toplu taşıma ücretsiz oldu

Cumhurbaşkanı imzasıyla toplu taşıma ücretsiz oldu
Cumhurbaşkanı imzasıyla yayınlanan toplu taşımanın ücretsiz olma durumu hangi iller için geçerlidir? İşte detaylar...

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene Salı günü kutlanacak.

Söz konusu kutlamalar neticesinde cumhuriyetin 101. yılı geçmiş yıllarda olduğu gibi tüm kurumların katılımıyla yurt genelinde kutlanacak.

Özellikle büyük şehirlerde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için şimdiden çeşitli konserler ve organizasyonlar düzenlenmesi ile ilgili olarak planlamalar yapıldı.

Tüm bunların yanında vatandaşların bahsi geçen kutlamalara katılabilmeleri ve şehir içerisinde bayram havasını hissedebilmeleri amacıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan resmi gazete de belirtildiği üzere toplu taşıma ücretsiz hale getirilmiştir.

Söz konusu toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olacağı iller Ankara, İstanbul, Bursa olarak belirtilmiştir. Toplu taşıma hizmetleri söz konusu illerde raylı sistem üzerinden yapılan taşıma hizmetlerini kullanacak olan vatandaşlara ücretsiz olacak.

2024 yılında kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda toplu taşımanın ücretsiz olmasına ilişkin verilmiş olan karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bütün bunlara ek olarak özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vapur hatlarını da söz konusu 29 Ekim Salı günü ücretsiz olarak hizmete sunması bekleniyor.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.