Altın ile ilgili şaşırtıcı tahmin, işte yıl sonu için beklenen altın fiyatları

Altın ile ilgili şaşırtıcı tahmin, işte yıl sonu için beklenen altın fiyatları
3.000 liranın üzerinde değer gören gram altın ile ilgili olarak yaşanan gelişmeler yıl sonunda altın yatırımcısına ne gibi dönüşler sağlayacak? İşte detaylar...

Ortadoğu'da yaşanan gün geçtikçe daha bir şiddetli biçimde ilerleyen çatışmalardan dolayı tüm dünya genelinde güvenli liman olarak bilinen altına yatırım artmaya başladı.

Nakit yatırımların özellikle altın gibi değerli madenlere yönelmesinden dolayı hafta başında giderek artan bir ivmeye dönüşen altın fiyatları nihayet 3000 liranın üzerine çıktı.

Yıl sonunda ise söz konusu altın fiyatları ile ilgili olarak yatırımcılara çeşitli tavsiyeler verilmektedir. Verilen söz konusu tavsiye ederim en temel zemini ise elinde altını olanların söz konusu altını uzun bir vade bekletmeleri yönünde oldu.

Söz konusu altın fiyatlarının gram bazında yıl sonuna doğru 3.400 liranın üzerinde seyredeceği öngörülmektedir. Söz konusu Altın fiyatlarının bu denli artacak olmasının en önemli sebeplerinden biri de Amerikan Merkez Bankası'nın gerçekleştirdiği ve ilerleyen aylarda da yineleyeceği faiz indirimi kararı olmuştur.

Türkiye piyasasında da Merkez Bankası'nın faiz indirimi yönünde kararlar vereceği ile ilgili Türkiye'deki ekonomi çevreleri tarafından yorumlar yapılmaktadır. Söz konusu her iki durumda da altın yatırımcısı sene sonuna kadar karına kar katacaktır.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.