Çocuklu annelere kira ve kreş desteği mi geliyor?

Çocuklu annelere kira ve kreş desteği mi geliyor?
Ücretli doğum izninin 4 aydan 1 yıla çıkarılması, kreş ve kira desteği gibi maddi yardımlar üzerinde çalışmalar başlatıldı. Annenin izin süresinin kademeli olarak artırılması ve maaş düzenlemeleri de ele alınacak. Doğum izninin bir yıla uzatılması da masada...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğurganlık oranlarındaki düşüşe dikkat çekmesi üzerine hükümet doğuma teşvik amacıyla çeşitli destek düzenlemeleri üzerinde çalışmaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek doğum izninin bir yıla uzatılması önerisini destekliyor.

AK Parti'nin son MKYK toplantısında ücretli doğum izninin 4 aydan 1 yıla çıkarılması kreş ve kira desteği gibi maddi yardımlar gündeme geldi.

Ayrıca annenin izin süresinin kademeli olarak arttırılması ve maaş düzenlemeleri de ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan doğum oranlarının azalmasının Türkiye için varoluşsal bir tehdit olduğunu belirterek bu konuda yeni uygulamalar devreye gireceğini açıkladı.

Erdoğan nüfusun Türkiye'nin en büyük gücü olduğunu ve korunması gerektiğini vurguladı.

Bu teşvik paketi kapsamında ailelerin doğum yapmasını teşvik etmek için çeşitli maddi destekler ve düzenlemeler planlanıyor.

Bu girişimler ülkenin doğurganlık oranlarını artırmayı ve ailelerin ekonomik yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor.

Hükümet bu düzenlemelerle doğum oranlarını artırarak ülkenin demografik yapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.