2024-2025 Açık Lise kayıtları hangi gün başlıyor?

2024-2025 Açık Lise kayıtları hangi gün başlıyor?
2024-2025 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi kayıt tarihleri belli oldu. AÖL kayıtları hangi gün başlayacak? İlk kez kayıt yaptıracaklar için başvuru adımları haberimizde

2024 2025 eğitim öğretim yılı itibariyle açık lisede eğitimine devam etmek isteyenler ilk kez kayıt sürecini başlatacaklar ile daha önceden lise kaydı bulunanlar kayıt yenileme işlemi yaptıracak. Bakanlık konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Açık Öğretim Lisesi kayıt başvurusu için başvuru ekranının aktif hale getirilmesi bekleniyor.

Yeni dönem kayıtları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen ilk defa başvuracak öğrencileri neler bekliyor? sorusu da araştırmaya başlandı. İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri her yıl olduğu gibi bu yılda Ağustos ortalarında ve Eylül ayının başında olması öngörülüyor.

Ancak konu ile ilgili hem resmi bir açıklama bulunmuyor. Açıklama yapıldıktan sonra ilk kez kayıt başvurusunda bulunacaklar ne yapmalı?

AÖL ilk kayıt başvuruları Açık Öğretim Lisesi resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. İsteyenler il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerine giderek işlemlerini burada gerçekleştirebiliyor. İlk kez kayıt yaptıracak öğrenci T.C kimlik numarası ile birlikte kamu bankalarına giderek kayıt ücretini yatırıyor. Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerine müracaat ederek ilk kayıt için gerekli olan evrakların teslim edilmesi ve ön kaydın tamamlanması gerekiyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.