YÖK’ten önemli adım: 7 yıl önceki Sınav Kararını İptal Etti!

YÖK’ten önemli adım: 7 yıl önceki Sınav Kararını İptal Etti!
Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan karar ile daha önceden verilen o hak geri alındı. İşte o öğrencileri ilgilendiren sınav kararı iptali

Yükseköğretim Yürütme Kurulu 19 Temmuz 2017 tarihli toplantısı sonrası alınan o kritik kararı bozdu. Tıpdil sınavının Diş Hekimliği ve Tıp alanındaki doktora programlarında kabul edilmesine yönelik alınan karar iptal edildi. Bundan tam 7 yıl önce alınan bu karar sayesinde tıpdil sınavının diş hekimliği ile Tıpta Uzmanlık eğitimi sınavlarında kabul edilmesi dikkate alınmış, diş hekimliği ve tıp alanındaki doktora programlarına kabul edilmesine karar verilmişti.

7 yılını ardından Yükseköğretim Yürütme Kurulu yeniden bir toplantı yaparak yeni kararını dağıtım yerlerine başlığı adı altında kamuoyuna duyurdu. Yapılan değerlendirme neticesinde tıpdil sınavının diş hekimliği ve tıp alanındaki doktora programlarına kabul edilmesine yönelik madde iptal edildi.

Bugüne kadar tıpdil sınavı hem tıp alanında hem de diş hekimliği alanında doktora programlarına rahatlıkla kabul edebilmeyi mümkün hale getiriyordu. Alınan karar bu süreçte farklı zorlukları da beraberinde getirmiş olacak.

Peki ne değişti?

O dönemde tıpdil sınavının diş hekimliği ve tıpta uzmanlık eğitim sınavlarına kabul edilmesine karar verilmiş, diş hekimliği ve tıp alanındaki doktora programlarına kabulde uygun görülmüştü.

Alınan karar doğrultusunda tıpdil puanının tezi yüksek lisans programlarında kabul edilip edilmeyeceği konusu Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısı sırasında yeniden incelendi. Tıpdil sınavının diş hekimliği ve tıp alanındaki doktora programlarında kabul edilmesine yönelik 2017 yılında alınan kararın iptal edilmesine karar verildi.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.