Ek yerleştirme mağduriyeti: 20 günlük misafir öğrenci ücreti 10 BİN TL’yi geçti!

Ek yerleştirme mağduriyeti: 20 günlük misafir öğrenci ücreti 10 BİN TL’yi geçti!
Her yıl ek yerleştirme döneminde olan öğrencilerin karşılaştığı mağduriyet bu yıl artan yurt konaklama fiyatları nedeniyle ilk kez 10.000 TL'yi aştı. Öğrencilerden gelen tepkiler ve konunun detayları haberimizde

Yatay geçiş yapan öğrenciler mağduriyet yaşıyor. Ek yerleştirme döneminde olanlar her yıl bu mağduriyeti yaşıyor. Yatay ya da dikey geçiş başvurusunda bulunup okul değiştirenler, ek yerleştirmeden faydalanmak isteyen öğrenciler ya da özel yetenek sınavı ile üniversiteye yerleşen öğrencilerin en büyük problemi yurt sorunları aynı dönemde yüksek lisans ve doktora öğrencileri de konaklama sıkıntısı yaşıyor.

KYK yurt başvuruları yatay geçişle farklı bir okula geçecek öğrenci için ya da ek yerleştirmeden faydalanan bir öğrenci için Ekim ayında başlıyor. Bu durum farklı bir ilde üniversitesi bulunan öğrenci için barınma problemini öne çıkarıyor. Bilindiği üzere çoğu üniversite 16 Eylül bugün itibariyle okullarının kapılarını öğrencilere açtı. Fakat yukarıda belirttiğimiz gibi farklı sebeplerden dolayı yer değişikliği yapmak zorunda kalmış bir öğrenci için farklı sıkıntılar ortaya çıkıyor.

KYK misafir öğrenci almayı kabul etmiyor. Ek yerleştirmeler ise Ekimde başlıyor. Bir öğrenci arada kalan 20 günlük süreci bir misafirhanede kalmayı tercih ederek geçirmek istese toplamda 10.200 TL ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Ek Yerleştirme Mağduriyetine "Bir Çözüm Bulunmalı"

Bir önceki yıl aynı süreçlerden geçmiş ve bu mağduriyeti yaşamış bir öğrenci “CİMER'e defalarca yazdım. Fakat hiçbir çözüm bulamadım” diyerek sorunun ciddiyetine dikkat çekiyor.

“Çok acı bir durum. Kendi vatanımızda mağdur oluyoruz. Bir çözüm bulunmalı” diyerek yetkililere sesleniyor. Peki böyle bir durumda ne yapılabilir?

Yetkililer tarihleri değiştirebilir ve süreç Ekim ayına bırakılmadan tamamlanabilir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.