Yeni yerli otomotiv üretimi başlıyor, fabrikanın yeri belli oldu

Yeni yerli otomotiv üretimi başlıyor, fabrikanın yeri belli oldu
Türkiye'nin ilk yerli otomobili olan TOGG'un ardından şimdi ikinci yerli otomobil üretimi başlıyor. Peki söz konusu fabrika nereye kurulacak? Üretime ne zaman başlayacak?

Cumhuriyet tarihimizin en büyük Hayallerinden biri olan yerli otomotiv projesi TOGG ile resmen gerçek oldu. ülkemizde ve dış basında büyük Yankı uyandıran TOGG için yazılım ve batarya geliştirme işlemleri sürerken Şimdi yeni bir yerli otomotiv adayı daha çıktı. HABAş tarafından üretimi yapılacağı ifade edilen yeni yerli otomobil aynı zamanda TOGG’un da rakibi olacak.

Tüm bunların yanında söz konusu HABAŞ Honda tarafından artık kullanılmayan eski fabrikaya da talip olduğunu ifade etti. Söz konusu yeni yerli otomobil için HABAŞ firması tam bir milyar dolarlık bütçe ayırdığını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun "Fuarda gösterimini yaptığımız araçların ön üretimlerini de Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde iki fabrikada yapıyoruz, kendimize ait fabrikada. Daha sonra bütün hepsini Manisa organize sanayi bölgesine taşıyacağız. Honda fabrikasını da satın almamızla beraber orayı da devreye soktuk. Mesela kataforez hatlarını oradan kullanıyoruz, bu araçların tüm boya alt işlemlerini orada yapıyoruz. Sonra bunları İzmir'deki organize sanayi bölgesinde de topluyoruz." dedi.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.