İlkokul anneleri dikkat! Mayıs ayının ikinci haftasına alındı!

İlkokul anneleri dikkat! Mayıs ayının ikinci haftasına alındı!
Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başladı. 20 milyona yakın öğrenci öğretmenleri ve arkadaşları ile yeniden buluştu. İlkokul öğrencileri ise uyum haftası kapsamında daha erken okuldaydı. Peki yeri eğitim öğretim yılında ne değişti? İşte ilkokul annelerini ilgilendiren o detaylar

İlkokul öğrencileri için ilk ders yılı yeniliklerle başladı. Öncelikle en çok dikkat çeken yeniliklerden biri ilkokul 1. sınıf öğrencisine sınıf/şube ve öğretmeninin otomatik kura yoluyla belirlenmesi oldu. Öğrenciler e-okul sistemi üzerinden sınıflara yerleştirildi. Öğretmen seçimi tamamen ortadan kalktı.

Her sınıfa öğretmen seçimi otomatik olarak tamamlandı. 1. sınıf öğrencileri 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle artık yazılı sınav uygulamasına tabi tutulmayacak. Öğretmen sınıf içerisindeki davranışları değerlendirerek beceri odaklı bir yaklaşımla yeni müfredata dayalı bir eğitim verecek.

İlkokul Öğrencileri için Değişen Ne Oldu?

İlkokul öğrencilerini ilgilendiren önemli bir başka yenilik “ortak okuma etkinliği” uygulaması oldu. İlkokul 1. sınıf öğrencileri okuma ve yazmayı geçtiklerinde düzenlenecek okuma etkinliği için yeni bir karar alındı.

Okuldaki tüm birinci sınıfların ortak olarak belirli bir günde okuma yazma etkinliği yapması isteniyor. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu tarihte ortak bir plan oluşturulması isteniyor.

İlkokul 1.sınıf öğrencileri için okuma yazma etkinliği düzenlenmek istendiğinde okuldaki tüm birinci sınıfı öğrencileri için ortak bir plan oluşturulacak ve Mayıs ayının ikinci haftasından sonra yapılacak.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.