Üniversitelere yatay geçiş yapanların; yurt başvuruları açıklanıyor!

Üniversitelere yatay geçiş yapanların; yurt başvuruları açıklanıyor!
2024-2025 eğitim öğretim yılında yatay geçiş yaparak farklı bir okulda öğrenmeye devam edecek öğrenciler KYK yurt başvurusunda ne zaman bulunacak? İşte merak edilen tarihler

Üniversitelere ek kontenjan ya da yetenek sınavı ile yerleşenler, yatay ya da dikey geçiş yaparak farklı bir üniversitede eğitimine devam edenler için yurt başvuruları henüz başlamadı. Konu ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi bir açıklama yapmadı.

Kulisten sızan bilgilere göre Eylül ayı sonu itibari ile yatay geçiş yurt başvuru ekranı aktif hale gelecek. Peki geçtiğimiz yıl nasıl olmuştu?

Geçtiğimiz yıl yatay geçiş yapan bir öğrenci için yurt başvuruları Eylül ayı sonu itibariyle alınmaya başlanmış ve 5 Ekim tarihinde sona ermişti. Yatay geçiş KYK yurt başvuru ekranı açıldığı anda başvurular e-devlet platformu üzerinden yapılabilecek.

Başvuruda bulunmak isteyenlerin herhangi bir kuruma gitmesine gerek kalmayacak. 2024 yatay geçiş KYK yurt başvurusu www.turkiye.gov.tr adresinden yapılabilecek. Öğrencilerin kişisel bilgilerinin yer aldığı sistem üzerinden okul ve bölüm bilgilerinin kontrol edilmesi ve herhangi bir hata olmaması gerekiyor.

Herhangi bir hata olduğunda üniversitenin öğrenci işleri ile görüşülerek bu durumun düzeltilmesi isteniyor. Aksi takdirde hatalı ya da eksik bir öğrenim bilgisi başvurunun geçersiz sayılmasına sebep olabilecek. Üniversite KYK yurt başvurusu döneminde oluşacak her türlü soru için ALO GSB hattı 444 0 472 aranarak bilgi alınabilir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.