Özel Güvenlik sınav sonuçları açıklandı mı, ÖGG sorgulama ekranı

Özel Güvenlik sınav sonuçları açıklandı mı, ÖGG sorgulama ekranı
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) sonuçları için adaylar bekleyişte. 109. dönem sonuçları açıklandı mı? İşte adaylar sonuçlarını sorgulama ekranından öğrenebilecek.

Özel Güvenlik Sınavı için bekleyişler sürüyor. Milyonlarca aday sınav sonuçlarını merak ediyor. Sonuçlar Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web sitesinden öğrenilecek. Peki sınavlar açıklandı mı?

19 Temmuz’a dikkat çekilmişti

85. Yenileme Eğitim talimatında sonuçların 19 Temmuz 2024’te duyurulacağına dikkat çekilmişti. İşte o tarih geldi. Yayımlanan kılavuzda belirtilen tarihe göre sonuçların bugün açıklanması bekleniyor.

Sınava giren adaylar sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinden sorgulatarak öğrenebilecek. T.C. kimlik numarası, güvenlik kodu ve sınav adıyla Özel Güvenlik Sınavı sonuçları görüntülenecek.

Özel Güvenlik Sınavı’ndan başarılı olmak için kaç puan alınmalı?

Özel güvenlik olmak isteyen adayların en çok merak ettiği konular arasında başarı puanının kaç olduğu geliyor. Silah farklı sınavına katılan her adayın başarılı olmak için yazılı ve uygulamalı silah sınavlarına girme zorunluluğu var.

Yazılı ve uygulamalı silah sınavından minimum 50 alan adaylar başarılı sayılıyor

Silah sınavının yanı sıra silahsız olarak yapılan sınav sonucu da adayın başarı ortalamasını etkiliyor. Bu sınav puan toplamıyla kişinin minimum ortalama puanı 60 olmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.