Öğrenciler için af mı geliyor!

Öğrenciler için af mı geliyor!
Gelen haberlere göre 2022 yılında çıkarılan öğrenci affı on binlerce lisansüstü - yüksek lisans - doktora öğrencilerine yeniden eğitim hakkı vermişti.

2022 yılında çıkarılan öğrenci affı on binlerce lisansüstü yüksek lisans ve doktora öğrencisine yeniden eğitim hakkı tanımıştı.

2023'te yaşanan deprem felaketi nedeniyle birçok öğrenci eğitimine devam edememiş ve mağdur olmuştu.

Bu durum üzerine hükümet yeni bir öğrenci affı düzenlemesi için çalışmalara başladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu mayıs ayında yaptığı açıklamada çeşitli sebeplerle eğitim hakkı sona eren öğrencilerin affı için çalışma başlattıklarını ve yaz aylarında bu düzenlemeyi yasalaştıracaklarını belirtmişti.

Gelecek haftalarda Meclis'e sunulacak düzenlemeler arasında bu af çalışmasının da yer alacağı ve hükümet ile Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için hız verileceği öğrenildi.

Bu af düzenlemesi 2022'deki düzenleme ile benzerlik taşıyacak ve herhangi bir nedenle üniversite ile ilişiği kesilmiş lisansüstü yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yeni bir şans tanıyacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.