O okullarda bilgisayar sinifları, kütüphaneler kapatılıyor

O okullarda bilgisayar sinifları, kütüphaneler kapatılıyor
Çağımızın eğitim sistemi içerisinde yer almak isteyen okulların sınıflardan başka bilgisayar sınıfı, kütüphane ve laboratuvar gibi çok çeşitli ihtiyaçları bulunmaktadır. Peki durum böyleyken hangi okullar söz konusu eğitim birimlerini kapatarak sınıfa dönüştürüyor? Bahsedilen durum hangi sebepten dolayı gerçekleştiriliyor?

Özellikle İstanbul'da Artan kiralardan dolayı Anadolu'nun farklı illerine bilhassa İstanbul'un yakınında bulunan bir nebze kiraların daha ucuz olduğu bölgelere göç eden çok sayıda aile ilgili bölgelerde bulunan okulların kapasitesinden fazla öğrenciye hizmet vermesine sebep oluyor.

Öğrenci sayısı bir anda %70'e yakın Artan bu okullar çareyi yeni sınıf açmakta bulunmaktadır. Yeni sınıf açabilmek için ise okulun bazı eğitim bilimlerinin kapatılarak sınıfa dönüştürülmesi gerekmektedir.

Sınıfa dönüştürülen eğitim bilimleri ise genelde bilgisayar sınıfları, kütüphaneler ve fen laboratuvarları oluyor. Söz konusu öğrenci sayısındaki artıştan dolayı 2024-2025 eğitim öğretim yılında sağlıklı bir biçimde eğitim verebilmek için bu okullar yaz tatilinde çok yoğun bir biçimde çalışmaktadır.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.