KYK Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? 2024-2025 öğretim yılı burs ve yurt ücretleri

KYK Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? 2024-2025 öğretim yılı burs ve yurt ücretleri
2024-2025 KYK burs ve yurt başvuru tarihleri merak ediliyor. Tercih işlemlerinden sonra öğrenciler eğitim göreceği illerin KYK yurtlarında kalacak. Peki başvurular ne zaman başlayacak?

Üniversite sınavının ardından yurt ve burs ücretleri araştırmaları yoğunluk kazandı. 25 Temmuz 2024’te başlayacak tercihler sonrasında birçok öğrenci KYK arayışına girecek. Şehir dışında okumak isteyen öğrenciler için ekonomik açıdan oldukça tasarruflu olan Kredi Yurtlar Kurumu başvuruları ne zaman başlayacak?

YKS sonuçlarının öğrenilmesiyle öğrencileri büyük bir heyecan sardı. 25 Temmuz’da başlayan tercihler 2 Ağustos son bulacak. Şimdiden KYK ve yurt arayışına giren adaylar GSB’den gelecek açıklamayı bekliyor.

2024 KYK Yurt Başvuru Takvimi

KYK yurt başvurusu için net bir tarih açıklanmadı. Yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasıyla başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Bir önceki sene 19 Ağustos’ta açıklanan tercih sonuçlarından sonra KYK yurdunda kalmak isteyen öğrenciler 29 Ağustos’ta başvurusunu yapmaya başlamıştı.

2 Ağustos’ta tercih işlemleri sona erecek. Bu seneki yurt başvurularının Ağustos ayı içerisinde başlayacağı öngörülüyor.

KYK Yurt ücretleri ne kadar oldu?

KYK yurt ücreti için henüz bir açıklama yapılmadı. Geçen dönemde bu ücretler 345 ile 750 TL arasında değişiyordu.

KYK burs başvurusu başladı mı?

Her yıl milyonlarca öğrenciye burs ve kredi desteği sağlanıyor. Geçtiğimiz dönemlerde 19 Ekim’de son bulan başvuruların bu yıl ekim ayı içerisinde başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.