İnstagram Türkiye'nin o taleplerini yerine getirmediği sürece açılmayacak

İnstagram Türkiye'nin o taleplerini yerine getirmediği sürece açılmayacak
Instagram ülkemizde milyonlarca takipçisi olan ve çok büyük pazar Payı olan bir sosyal paylaşım sitesidir. Peki Türkiye'nin Instagram'dan talepleri nelerdir? Ülkemizin hangi talepleri yerine getirilmediği sürece Instagram açılmayacak?

Türkiye dünyada en çok Instagram kullanıcısına sahip ülkelerden biridir. Instagram Türkiye sayesinde bir yılda Milyonlarca dolar kar elde etmektedir. Aynı şekilde Türkiye'deki Instagram kullanıcılarının birçoğu da söz konusu sosyal paylaşım sitesini ticari amaçlarla kullanmaktadır.

Ancak Instagram'da bazı paylaşımlar vahşet, cinsellik, terör gibi olumsuz öğelerin reklamını yapar durumdadır. Ayrıca Instagram tarafından bazı paylaşımlar siyasi gerekçelerle engellendiğinden dolayı Türkiye uzun zamandır söz konusu sosyal paylaşım sitesinin düzenlemelere gitmesini istemekteydi.

Ancak Instagram Türkiye'yi yok sayarcasına bu talepleri dikkate almadı. Söz konusu taleplerin dikkate alınmaması sebebiyle Türkiye ilgili taleplerinin dikkate alınacağı güne kadar Instagram erişimini kapattı.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.