5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin bursluluk ödemeleri tamamlandı mı?

5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin bursluluk ödemeleri tamamlandı mı?
Sınavı kazanan 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. sınıf öğrencileri için İOKBS ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) burs ödemeleri Temmuz ayı ortasında tamamlanmaktadır. Fakat bazı öğrencilerin burs ödemelerinin henüz yatmadığı iddia ediliyor. İşte ayrıntılar...

Sınavı kazanan 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin bursluluk ödemeleri bitti mi?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) burs ödemeleri " Temmuz 2024 " itibarıyla öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladı. Özellikle 5. sınıftan 11. sınıfa kadar olan öğrenciler burslarının hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını merak ediyor.

" Temmuz ayı ödemeleri her zamanki gibi 25 Temmuz'da " yapılmış olup öğrenciler bu ödemeleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden T.C. kimlik numaraları ve öğrenci numaralarıyla sorgulayabilirler. Sisteme girişte doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olunan il ve ilçe gibi bilgilerin doğru girilmesi gerekmektedir.

Ayrıca PTT aracılığıyla burs alan öğrenciler PTT'nin canlı destek hizmetinden faydalanarak burslarının yatıp yatmadığını kontrol edebilirler. Şehirler arasında küçük farklılıklar olabileceğinden ödemelerin hesaplara geçiş tarihleri konusunda dikkatli olunması önemlidir.

Milli Eğitim Bakanlığı bu ödemelerin düzenli ve zamanında yapılmasını sağlarken öğrencilerin eğitim süreçlerine de destek olmayı sürdürüyor. Bursluluk sistemi hakkında detaylı bilgilere e-Okul veya PTT üzerinden ulaşabilirsiniz.

Öğretmen MEB / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.