WhatsApp kapanıyor mu? WhatsApp hangi ülkelerde yasak?

WhatsApp kapanıyor mu?  WhatsApp hangi ülkelerde yasak?
Meta tarafından yönetilen sosyal paylaşım uygulamalarından biri olan WhatsApp Instagram'ın ardından kapatılacak mı?

Özel işletmelerden çok sayıda devlet kurumuna Milyonlarca kişi tarafından kullanılan WhatsApp kapatılacak mı? Meta ile bir türlü varılamayan anlaşma sebebiyle kapatılan İnstagram çok sayıda tartışmaya da Sebep olmuştu. Konu ile ilgili tartışmalara son noktayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu koydu.

Abdulkadir Uraloğlu şu anda herhangi bir sosyal paylaşım sitesinin veya sosyal medya uygulamasının erişimine yasak getirilmesinin gündemde olmadığını belirtti.

İnstagram ise Türkiye ile Meta arasında varılacak anlaşma neticesinde açılabilecektir. Ülkemizde milyonlarca kullanıcısı olan Instagram Şimdilik yasak olmasına rağmen VPN kullanılarak ulaşılabilmektedir.

WhatsApp İran, Kuzey Kore ve Suriye'de yasaktır. Son olarak ise yasaklı olduğu ülkeler listesine Çin eklendi. Katar, Mısır, Ürün ve Birleşik Arap Emirlikleri uygulamadaki sesli arama gibi bazı özellikleri kısıtlama kararı almıştı.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.