Türkiye'den bir gurur daha! Artık ''Çelik Kubbe''miz var

Türkiye'den bir gurur daha! Artık ''Çelik Kubbe''miz var
Türkiye'de ASELSAN tarafından geliştirilen yeni bütünsel hava savunma sistemi hayata geçirilecek. Çelik Kubbe adı verilen yeni sistem oldukça donanımlı ve kapsamlı.

6 Ağustos Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısının ardından yapılan açıklamalara göre ÇELİK KUBBE hakkında bilgi verildi.

ASELSAN'da Yetenekli mühendislerimiz tarafından geliştirilen yeni hava savunması radar, yazılım, füze ve fırlatma sistemi gibi birçok donanıma sahip.

Savunma Sanayii İcra Komitesi ''Katmanlı hava savunma sistemlerimiz ile tüm algılayıcı ve silahlarımızın bir ağ yapısı altında birbirleriyle entegre çalışması, ortak hava resminin oluşturulması, gerçek zamanlı olarak harekât merkezlerine ulaştırılması ve yapay zeka destekli olarak karar vericilere sunulmasını temin eden yerli ve millî olarak geliştirmekte olduğumuz ÇELİK KUBBE Projesi'' açıklamalarını yaptı.

Geliştirme projelerinden de söz edilirken kara, hava ve denizlerde farkındağı artıran sislemler, elektronik harp sistemleri, insansız hava araçları ve insansız araçlara karşı savunma sistemi projeleri değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.