TOKİ 36 İlde Konut Ve İş Yeri Satışı Hangi İllerde Var?

TOKİ 36 İlde Konut Ve İş Yeri Satışı Hangi İllerde Var?
TOKİ 36 ilde konut satışı hangi illerde var? Hangi illerde iş yeri satışı yapılacak? Başvurular nereden ve nasıl yapılır? Ödemeler konut satışı için nasıl, iş yeri satışı için nasıl yapılacak? Toplu Konut İdaresi açıkladı:

TOKİ 36 ilde konut satışı hangi illerde var? Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 36 ilde konut ve iş yeri satışı gerçekleştirecek. Bunun için başvurular Emlak Müzayede internet sitesi üzerinden yapılacak. Açık arttırma ise 31 Mayıs 2024 Cuma günü gerçekleştirilecek. Kuralı başvuru süreci hangi iller için geçerli olacak? Bahsedilen 36 il listesi hangi şehirleri içeriyor?

TOKİ 36 İlde Konut Satışı Hangi İllerde Var?

TOKİ, 36 ilde yapacağı konut satışı için alan, fiyat ve konum bilgilerini paylaştı. Buna göre toplamda 16 konut, 183 iş yeri açık arttırma ile satılacak. Vatandaşlar buna yönelik başvuru işlemlerini Emlak Müzayede sitesi üzerinden online olarak yapabilecekler. 31 Mayıs 2024 Cuma günü yapılacak olan açık arttırma ise Ankara Green Park Hotel ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek.

36 ilde konut satışına ilişkin bankacılık işlemleri Türkiye Cumhuriyeti Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından yapılacak. Başvurular ve teminatlar bu bankaların tüm şubeleri tarafından kabul edilecek.

TOKİ tarafından verilen bilgiye göre, konut satışının yapılacağı iller şu şekilde sıralandı: İstanbul, Balıkesir, Eskişehir, Konya, Çorum, Rize, Zonguldak, Afyonkarahisar, Kars, Tunceli, Siirt. Burada bulunan konutlar için yüzde 25 peşinat alınacak. Geri kalan kısım ise 72 ay vadeli olarak ödenecek.

İş yeri satışının yapılacağı iller listesi ise şu şekilde Ankara, Balıkesir, Kırklareli, Tekirdağ, Eskişehir, Çankırı, Yalova, Nevşehir, Konya, Kayseri, Gaziantep, Erzurum, Afyonkarahisar, Sinop, Diyarbakır, Isparta, Osmaniye, Kütahya, Sivas, Elazığ, Adana, Burdur, Giresun, Trabzon, Kastamonu, Kırşehir, Kars, Uşak, Şanlıurfa... Burada satışı gerçekleştirilecek olan 15 iş yeri için yüzde 15 peşinat ödenip, geri kalan kısım da 60 ay vadeli olarak ödenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.