Piktes ve Unicef işbirliği ile hazırlanan; 2024-2025 sosyal beceriler materyalleri kullanıma açıldı!

Piktes ve Unicef işbirliği ile hazırlanan; 2024-2025 sosyal beceriler materyalleri kullanıma açıldı!
Türkiye Yüzyılı Maarif modeli kapsamında sosyal ve duyusal becerileri geliştirebilmek adına hem öğrencileri hem de öğretmenleri ilgilendiren materyaller kullanıma açıldı.

Proje kapsamında akademisyenlerin de desteği ile birlikte öğrencilerin sosyal duyusal becerilerini geliştirmek hedefleniyor. Bu kapsamda hazırlanan materyaller afiş, sunum içerikleri ve broşürlerden oluşuyor.

Hem okul öncesi hem de ilkokul öğrencilerine yönelik oyun içerikleriyle birlikte hikaye kitapları da süreci destekliyor. Hazırlanan beceri programı kapsamında geçici koruma statüsünde bulunan öğrenciler başta olmak üzere hem sosyal hem akademik açıdan öğrencileri desteklemek hedefleniyor.

Sosyal duyusal beceri programlarının hedef grubunu da programı uygulayacak. Rehber öğretmen, psikoloji danışmanlar aracılığı ile tüm öğrenciler, öğretmenler ve veliler yer alıyor. Psikososyal eğitim ve bireysel müdahale programları ile bilgilendirici kurumsal kitaplar okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine oyun yolu ile bazı becerileri kazandırmayı hedefliyor.

Bu amaçla hazırlanmış her bir kazanım rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar aracılığı ile tek tek test edilmiştir. Her kademeye özgü farkındalık sağlayacak olan bilgilendirici bu kitaplar, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine oyun yoluyla sosyal duygusal becerileri kazandırmayı hedefliyor. Bu amaçla öğrenci, öğretmen ve velilerin faydalanabileceği işte o duygusal sosyal beceri içerikleri

Sosyal Duygusal Becerileri Gelişimi Destekleyen İçerikler

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.