Spor okullarına öğrenci alımı şartları belli oldu!

Spor okullarına öğrenci alımı şartları belli oldu!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın dün son dakika kararı ile Türkiye'de ilk kez uygulamaya aldığı spor okulu öğrenci alımı şartları belli oldu. Peki kimler, nasıl başvuracak? İşte ayrıntılar

Öğrencilerin küçük yaşlarda ilgi ve yetenekleri doğrultusunda spora yönelmesini sağlayacak olan o gelişme dün ilk kez yaşandı. Eğitim camiasında bir ilk olarak karşılanan bu durum öğrenci ve veli cephesinden olumlu karşılandı.

Spor okullarının hazırlık amacının detayları ile yer aldığı bakanlık sayfasında kimlerin bu okullara kayıt olabileceği de yer alıyordu.

Öncelikle spor okulu uygulaması 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle pilot uygulama olarak başlatılacak. Spor liselerinde hem normal müfredat hem de Beden Eğitimi ve Spor dersleri bulunacak.

Öğrencilerin bu okullara kayıt yaptırabilmesi için bakanlık tarafından kılavuzla şartları belirlenecek ve düzenlenecek yetenek sınavına kabul edilmesi gerekecek. Pilot uygulama olarak ilk kez 5.sınıflarda başlatılacak.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.