Otobüslerde zorunlu hale geldi: Uymayanlar ceza yiyecek

Otobüslerde zorunlu hale geldi: Uymayanlar ceza yiyecek
Aktif olarak faaliyet gösteren İETT'lere yönelik yeni bir duyuru yapıldı. Özellikle yazın bunaltıcı sıcaklarında klimaların açılmaması durumlarında otobüslere ceza yazılacak.

Yapılan zamların ardından İstanbul gibi büyükşehirlerde yaygın olarak kullanılan özel halk otobüslerinde klima zorunlu hale geliyor.

Normal seviyeden daha az çalışan klimalar sıcaklığa etki etmiyor, vatandaşlar tepki gösteriyor. Enerji masrafını azaltmak için tercih edilen bu yöntem artık uygulanamayacak.

İBB'ye yapılan şikayetlerin ardından yeni düzenleme geldi. Şoförler artık zorunlu olarak klimayı açmak zorunda kalacak. Tercih olmaktan çıkan uygulama sayesinde vatandaşlar rahat yolculuk geçirecek.

Konuya ilişkin açıklamarda denetimlerin daha sık yapılacağının altı çizildi. Uygulamanın sorunsuz şekilde yapılıp yapılmadığu denetimler sayesinde açığa çıkacak. İETT yetkilileri yolculuğun vatandaşlar açısından daha rahat geçeceğini belirterek konforun artacağına da değindi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.