Meta görüşmeleri neticesinde o konuda anlaşmazlık sürerse INSTAGRAM bir daha hiç açılmayacak!

Meta görüşmeleri neticesinde o konuda anlaşmazlık sürerse INSTAGRAM bir daha hiç açılmayacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yaptığı açıklamalarda Instagram erişim yasağının kaldırılması için görüşmelerimiz sürüyor dedi. Meta ile yapılan görüşmelerde belirsizliğini koruyan önemli bir konu var. Eğer bu konu çözülmezse bir daha Instagram ülkemizde kullanılmayabilir? İşte o ayrıntılar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Instagram’a getirilen erişim engelinin kaldırılması için yapılan görüşmelerde ciddi bir aşama kaydedildiğini açıkladı. Instagram yetkilileri ile yapılan toplantılarda Türkiye'nin hassasiyetlerinin dikkate alınmasının gerektiği vurgulandı.

Instagram erişime açılmayacak!

Özellikle Atatürk'e yapılan saldırılar bahisler ve cinsel içerikli paylaşımlar gibi katalog suçlara karşı adımlar atılmadığı için erişim engelinin sürdüğünü belirten Uraloğlu bu taleplerin karşılanması durumunda yasağın kaldırılacağını söyledi. Ayrıca Hamas lideri İsmail Heniyye ile ilgili paylaşımlar ve Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in paylaşımının kaldırılmasının Türkiye'yi rahatsız ettiğini dile getiren Bakan Instagram'ın bu konuda özür dilememesine dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu Türkiye'nin kanunlarına uymayan sosyal medya platformlarına karşı kesin tavır alacaklarını ve bu süreçte toplumsal hassasiyetleri ön planda tutacaklarını belirtti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da erişim engelinin gerekçesini açıklayarak Instagram’ın belirtilen içerikleri kaldırması halinde sorunun çözüleceğini söyledi.

Meta ile yapılan son görüşmelerde terör tanımı konusunda anlaşmazlık yaşandığını ve Türkiye’nin PKK YPG ve FETÖ ile ilgili taleplerinin karşılanmadığını belirten Uraloğlu görüşmelerin devam edeceğini ifade etti. Meta Sözcüsü ise Instagram’ın yeniden kullanıma açılması için çaba gösterdiklerini belirtti.

Öğretmen MEB / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.