Kayıt için geç kalan velilerin çocukları anasınıfına gidemeyecek

Kayıt için geç kalan velilerin çocukları anasınıfına gidemeyecek
 Yazar / Öğretmen MEB
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren devlet okullarında öğrenim görecek olan ana sınıf öğrencilerinin kayıt işlemleri başladı. Peki söz konusu kayıt işlemleri ne zaman sona erecek? Neden bazı velilerin çocukları ana sınıfına kayıt olamayacak?

Anaokulları ve ana sınıfları Son zamanda bilgiler tarafından ciddi anlamda talep gören eğitim kademeleridir.

Söz konusu okullara çocuklarını ana sınıflarına ve anaokullarına kaydettirmek isteyen velilerin okulların sınıf kapasitelerinin sınırlı olduğunu bilmeleri gerekiyor.

Bu durumun farkında olmayan veliler kayıt işlemleri için Eylül ayının ilk haftasında okullara gittiğinde muhtemelen söz konusu kayıtların doğduğu uyarısı ile karşı karşıya kalacaklardır.

Özellikle göç oranının çok yüksek olduğunu okullarda söz konusu okul kayıtlarının ilgili göçler sebebiyle dolması durumları söz konusudur.

Bu sebeple velilerin bir an önce kayıt bölgesinde bulunan okullara giderek çocuklarının kayıtlarını bir an önce yaptırmaları gerekmektedir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.