İnstagram'ın açılmasına saatler kaldı

İnstagram'ın açılmasına saatler kaldı
2 Ağustos tarihinde ülke genelinde Erişime kapatılan sosyal paylaşım sitesi İnstagram ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın erişim engelinin kaldırılması için ilgili şirket olan META’nın Türkiye’deki yasalara saygı duyması gerektiğini belirtmişti.

Konuyla ilgili olarak Bakan Uraloğlu, “Kanuna uydukları takdirde erişim açılacak, engel kalkacak. Kendilerini uyardık, karşılık bulmadı.” demişti.

Instagram erişim engelinin sürekli hale gelmesi için mahkemenin kararı 4 Ağustos 2024 saat 03.00’e kadar alınması gerekiyor, ancak şu ana kadar bir karar çıkmadı.

Eğer söz konusu saatten önce bir mahkeme kararı olmazsa, 48 saatlik sürenin dolmasıyla Instagram yasağı otomatik biçimde kalkacak ve instagram tekrar ülke genelinde erişime açılacak.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.