Cumhurbaşkanı açıkladı: İnstagram kapatılacak mı?

Cumhurbaşkanı açıkladı: İnstagram kapatılacak mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İnsan Haklar Eğitim Programı'nda güncel konular hakkında konuştu. Gündem arasındaki çoğu kullanıcının merak ettiği instagram kısıtlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyaya ilişkin kapsamlı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı merak edilen gündeme ilişkin konulara açıklık getirdi. Sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan konularda mafya gibi davrandığını ifade ederek uyarılara rağmen dikkate almadıklarının altını çizdi.

''FETÖ’den PKK’sına kadar tüm terör örgütleri bu mecralarda istedikleri gibi at koşturuyorlar. Milletimizin inancına alenen hakaret ediyorlar. Suç ve terör şirketleri bu mecralarda istedikleri hareketi yapıyorlar'' diyerek Avrupalı ülkelerde gösterdikleri özeni Türkiye'den esirgediklerini ifade etti.

Sosyal medya şirketlerini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan ''Son haftalarda şunu bir kez daha gördük. Sosyal medya şirketleri bu alandaki tekel konumlarını siyaset, toplum mühendisliği projelerini hayata geçirmek için kullanmaktadır.

Toplumsal barış için tehditlerini engellemek asla sansürcülük değildir'' diyerek tutarsızlığın arasında bulunmayacağız açıklamalarını yaptı.

Instagramın tamamen kapatılıcağını ilişkin net bir açıklama gelmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.