Bakan Tekin Açık Lise Kararı ve Örgün Eğitim Açıklamaları

Bakan Tekin Açık Lise Kararı ve Örgün Eğitim Açıklamaları
 Yazar / Öğretmen MEB
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika kararıyla açık liselere geçiş sürecini kolaylaştırdı. Atılan bu adım sonrası Bakan Tekin'in geçmişte paylaştığı sert ve tutucu tutum yeniden gündeme getirildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin her platformda üzerine basa basa örgün eğitim sistemini desteklediğini ve açık liseye geçiş sürecini zorlaştıracağını ifade etmişti. Hatta “örgün eğitim dışı kurumlara uygun bulmuyoruz” diyerek sert tepkide bulunmuştu.

Liseli öğrencilere seslenen Tekin, “Yönetmelik değişikliğimiz yok. Okullara devamlılığı önemsiyoruz. Açık Lise başta olmak üzere örgün eğitim dışı kurumlara geçişin uygun olmadığını düşünüyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Peki ne değişti?

Milli Eğitim tarafından atılan her yeni adım bir sonraki hamlede yeni kararların alınmasını gerektiriyor. Uzun yıllardır kullanılan sistematik hale getirilmiş bir altyapının değiştirilmesi muhakkak ki farklı alanlarda eksikliklerin oluşmasına sebep oluyor.

Bu eksikliklerden kaynaklı olarak kurallarda birtakım değişiklik yapılması gerekiyor. Bu nedenle tavizsiz, kesin ve kuralcı bir yapı ile sürece yaklaşmak çözüm olamıyor. Örneğin; aynı eğitim öğretim yılı içerisinde hem örgün eğitim sisteminden açık eğitim sistemine geçişlerin yasaklanması hem de aynı zamanda 9. sınıflar üzerinde sınıfta bırakma, devamsızlıktan kalma kararının ciddi şekilde uygulanmaya çalışılması birbiriyle tezat bir ortam oluşturdu.

Bakanlığın sınıf tekrarı kararını örgün eğitim sisteminde sorunsuz olarak işletebilmesi için açık öğretim kurumlarında almış olduğu sıkılaştırma tedbirlerini genişletmesi gerektiği de görülüyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.