Kredi kartlarındaki asgari ödeme oranı artırılıyor

Kredi kartlarındaki asgari ödeme oranı artırılıyor
Kredi kartlarına Hazine ve Maliye Bakanlığının talimatıyla yeni düzenlemeler geliyor. Bu kapsamda asgari ödeme oranlarının artırılacağı ifade edildi. Peki yeni asgari ödeme oranları neye göre belirlenecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığının tavsiyeleri üzerine; BDDK, kredi kartlarıyla ilgili yeni bir kısıtlama planı üzerinde çalışıyor. İlk adım olarak, kredi kartlarının asgari ödeme oranlarının artırılması kararlaştırıldı. Alt limitli kredi kartları için asgari ödeme oranının yüzde 30’a yükseltileceği, limiti 25 bin liranın üzerinde olan kredi kartları için ise asgari ödeme tutarının yüzde 60’a çıkarılacağı bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu makro ihtiyati önlemlerin ekonomik sıkılaşma adımları çerçevesinde uygulanmasını istiyor. Bu önlemlerin, bireylerin borçlanma alışkanlıklarını ve harcama davranışlarını kontrol altına alarak ekonomik istikrara katkı sağlaması hedefleniyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.