Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Duyurdu! Mısır`la İşbirliği İmzalarını Attık!

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Duyurdu! Mısır`la İşbirliği İmzalarını Attık!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Mısır ile işbirliği anlaşması imzaladıklarını bildirdi. Türkiye ve Mısır arasında imzalanan anlaşmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi huzurunda gerçekleştiğini belirtti.

Bakan İbrahim Yumaklı yaptığı sosyal medya paylaşımında ‘ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulettah Es-Sisi huzurunda Tarım Alanında Bilimsel, Ekonomik ve Teknik İşbirliği Mutabakat Zaptı`nı imzaladık’ dedi.

Tarım ürünleri ticaretinin artırılmasını hedefledikleri, sürdürülebilir üretime katkı sağlayacak mutabakatla ülkeler arası işbirliğin artarak devam edeceğini belirten Yumaklı, yapılan görüşme ve imzalanan anlaşmaların her iki ülke için de hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Türkiye ile Mısır Arasında 17 Anlaşma İmzalandı

Türkiye ile Mısır arasında ülkelerin Cumhurbaşkanları huzurunda 17 anlaşma imzalandı.

Yapılan anlaşmaların kapsadığı alanlar ise şu şekilde; Yükseköğretim alanında işbirliği, mali ve ekonomik konularda işbirliği, tarım alanında işbirliği, rekabet politikası alanında işbirliği, göç ve gurbetçiler ile ilgili mutabakat muhtırası, çalışma ve istihdam alanında mutabakat zaptı, işbirliği ve kapasite geliştirmeye ilişkin mutabakat zaptı, şehircilik alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı, sağlık ve tıp bilimleri alanlarında işbirliğine dair mutabakat zaptı, demiryolu sektöründe işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin mutabakat zaptı, sivil havacılık idareleri arasında mutabakat zaptı, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında mutabakat zaptı, KOBİ geliştirme alanında mutabakat zaptı, enerji alanında mutabakat zaptı, çevre koruma alanında mutabakat zaptı.

Bunların yanı sıra, Yeni Ekim Şehri`nde Endüstri Parkı`nın geliştirilmesi için Arazi Tahsis Sözleşmesi ve Yeni İdari Başkent Endüstri Parkı`nın geliştirilmesine ilişkin Mutabakat Zaptı.

ogretmen meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum