Ek ücretleri yüksek bedellerle velilere şart mı koşuyorlar?

Ek ücretleri yüksek bedellerle velilere şart mı koşuyorlar?
Özel okullar yemek, servis, kitap gibi ek ücretleri yüksek bedeller biçerek velileri zor durumda bırakıyor. Yeni eğitim öğretim yılında rakamlar 5 katına çıkabilir. Özel okullarda öğrencisi olan veliler ne yapacak?

Özel okullarda velilere ek ücretler dayatması mı yapılmakta? Velilere ek ücretler adı altında kitap, yemek, servis ücretleri yüksek bedellerle mi sağlanıyor? Veliler yeni eğitim öğretim yılında epey bir sıkıntı çekecek gibi gözüküyor.

Eğitim masraflarının her yıl artması velileri endişelendiriyor. Özel okulların eğitim ücretleri ulaşım yemek kırtasiye gibi ek masraflarla birlikte büyük bir yük oluşturuyor.

Uzmanların tahminlerine göre yeni eğitim-öğretim yılında ders kitaplarının fiyatı 35-40 bin TL bandına çıkabilir. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu özel okulların tüketici ve üretici fiyat endeksi ortalamasının 5 puan üzerinde zam yapabildiğini belirterek bununla yetinmeyen okulların yemek servis kitap gibi ek ücretleri yüksek bedellerle velilere dayattığını ifade etti.

Ağaoğlu ücretsiz olması gereken ders kitaplarının zorunlu tutulmasının yanı sıra bu duruma tepki gösteren velilerin Milli Eğitim Bakanlığı'na ve Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na şikayette bulunabileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.