Açık Öğretim Ortaokulu başvuru uyarısı! Kimler yeni kayıt yaptırabilir? Kimlerden ücret alınmayacak?

Açık Öğretim Ortaokulu başvuru uyarısı! Kimler yeni kayıt yaptırabilir? Kimlerden ücret alınmayacak?
Açık Öğretim Ortaokulu 2024-2025 eğitim öğretim yılı yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için duyuru paylaşıldı. Güncel duyuru ile açık öğretim ortaokul kayıt başvurularının hangi gün biteceği ve kimlerin başvuru yapabileceği de netleşmiş oldu.

Açık Öğretim Ortaokulu 2024-2025 eğitim öğretim yılı 1. dönem kayıt işlemleri 27 Eylül Cuma günü sona erecek. Kayıt yenileme ücretini yatıranlar 30 Eylül tarihine kadar Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerine başvuru yaparak yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini tamamlayabilecek.

2024-2025 eğitim öğretim yılında yeni kayıt işlemleri halk eğitim merkezleri müdürlüklerine başvuru yapılarak tamamlanacak. Ücret muafiyeti kapsamında olan her öğrencinin Bakanlığının iletişim hattını arayarak veya en yakındaki Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerine giderek rapor sunması ve kayıt yenileme işlemleri ile ilgili teyit etmesi gerekiyor.

Açık Öğretim Ortaokuluna Kimler Yeni Kayıt Yaptırabilecek?

Bakanlığın Örgün Öğretim Kurumları için her yıl belirlenen eğitim öğretim yılı başlangıcında belirli bir kayıt yaşı sınırı bulunuyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar yeni kayıt başvurusu yapabiliyor. Yaş şartını karşılayanlar, 4.sınıfı bitirenler, ilkokul mezunları, ortaokulu dışarıdan bitirme sınavına başvurup mezun olamayanlar, yetişkinler 2. kademe eğitimi başarı belgesi olanlar, ilköğretim ya da ortaokulların 5. 6. 7. ve 8. sınıfından ayrılanlar yeni kayıt başvurusu yapabilecek.

Kimler Kayıt Ücretinden Muaf Oldu?

Tutuklu, hükümlü veya denetimli serbestlik kapsamında olduğunu belgelendirenler, sağlık kurulu raporu ile en az %40 engelli olanlar, sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunda kalanlar, gazi ve gazilerin eş, çocuk, anne veya babası olan, şehit eş, çocuk, kardeşi, anne veya babası olan öğrenci adayları başvuru ücreti ödemeyecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.