KYK'dan ek harçlık: Üniversite öğrencileri dikkat! Başvuru için son gün

KYK'dan ek harçlık: Üniversite öğrencileri dikkat! Başvuru için son gün
KYK yurdunda kalan öğrenciler KYK Yurt-Time projesi kapsamında aylık harçlık alabilecek. Başvuru şartlarını karşılayan adaylar için bugün başvurunun son günü. İşte konuyla ilgili merak edilen bazı ayrıntılar

2024-2025 eğitim öğretim yılına KYK yurtlarında geçiren öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı bir proje başlattı. KYK Yurt-Time Spor projesi kapsamında öğrenciler ek harçlık çıkarabiliyor. Günlük belirli saat kotası üzerinden aylık ödeme alabiliyor.

Projeye katılmak isteyen öğrencilerin ise bazı şartları karşılaması bekleniyor. KYK'nın yurt aynı projesinde başvuruda bulunmak isteyen fakat hala başvurmayan öğrenciler için son gün çağrısı yapıldı.

Proje kapsamında genç ofis, kütüphane, eğitim asistanı ve benzeri farklı görevler alınabiliyor. Projeye başvuruda bulunmak isteyenler 20 Eylül Cuma günü son olacak şekilde e-devlet üzerinden başvurusunu yapabilir.

KYK yurt tarih projesine başvuruda bulunmak isteyenlerin de bazı şartları karşılaması gerekiyor. Örneğin; 1. sınıf öğrencileri ilk dönem başvuru yapamıyor ancak ikinci dönem itibari ile ara sınıflar dahil olmak üzere başvuru yapabiliyor.

Projeye başvuran, şartları karşılayan ve kabul edilen öğrenciler için ilk dönem 1 Ekim tarihinde başlayacak. Bu projenin KYK burs veya Kredi alan öğrencinin almış olduğunu desteği etkilemeyeceğini de altı çiziliyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.