Okullarda salgın hastalık riski! Temizlik problemi çığ gibi büyüyor!

Okullarda salgın hastalık riski! Temizlik problemi çığ gibi büyüyor!
Ekonomi politikası ve kamuda sıkılaşma adımı eğitimde ve sağlıkta ciddi krizlere sebep olabilecek. İŞKUR tarafından okullara görevlendirilen personelin haklarının sınırlandırılmış olması talepleri azalttı. Bu durum okullarda büyük bir temizlik problemine sebep oluyor. Peki bu durum ne kadar sürecek? Riskleri neler? İşte ayrıntılar

Sosyal medya ayaklandı, veliler artık dayanamıyor. Okullar temizlenmediği için çocuğu bütün gün tuvalete girmekten çekilen ve ciddi rahatsızlıklar yaşayan çocukların sayısı günden güne artıyor. Toplu olarak başlatılan seferberlik ne zaman duyulacak merak ediliyor.

Okullarda büyük bir temizlik problemi var. Personel açığı oldukça fazla. Sınıflar, okul koridorları ve tuvaletler… Gün geçtikçe daha da kötü bir hale dönüyor. İleride ciddi bir salgın hastalık oluşması muhtemel gözüküyor. Örneğin; bir öğretmen şöyle bir şikayette bulunuyor: “Okulumuzda temizlik görevlimiz yok. Daha doğrusu okulumuzda kadrolu hizmetlimiz de yok. Görüşmeye gelen şartları duyunca geri kaçıyor. En son öğretmenler odasını temizlemek için kendi aramızda para toplamaya karar verdik ama sınıflar, koridorlar ve tuvaletler ne olacak hiç bilmiyoruz.”

Okulların durumu oldukça vahim. “Temizlikten tasarruf olmaz” diyenler bu duruma bir çare bulunmasını istiyor. Hem öğretmenler hem de öğrenciler zor durumda. Devletin vermiş olduğu ücret eleman bulmaya yetmiyor. Verilen paraya da hiç kimse iş yapmak istemiyor. Sadece okula 3 gün geleceğini öğrenen bir personel işe girmek dahi istemiyor. Bazı okullarda veliler dönüşümlü olarak sınıfları temizlemeyi kabul ediyor. İşte bir başka öğretmenin yorumu:

“Cuma günü sınıfımı ben süpürdüm ve paspasladım. Söyleyeceklerim bu kadar.”

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.